У Кропивницькому вкрали каналізаційний колектор за чверть мільйона гривень

Перегляди: 2210

У Кропивницькому вкрали 300 метрів законсервованого каналізаційного колектора між Кущівкою і Завадівкою.

Про це під час наради з керівниками ЖКГ нагадав керівник міської спецінспекції Андрій Максюта сьогодні, 28 січня, інформує кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Причому, за даними Андрія Максюти, зробили це зухвало, з розумінням справи, не відхиляючись від схеми прокладки.

У коментарі CBN керівник спецінспекції зазначив, що поцупити чавунні труби намагалися ще три - чотири роки тому. Але тоді на заваді стали співробітники лісництва, територією якого прокладений колектор. Цього ж разу лісівники не побачили і не почули, як витягують і розбивають більше 300 метрів труб.

За словами Андрія Максюти, на місце події приїхала служба безпеки ОКВП «Дніпро-Кіровоград», написали заяву в поліцію. Але пізніше, коли треба було встановити вартість вкраденого, з'ясувалося, що колектор з балансу підприємства давно списали.

«Де нам ще чекати розкопок водопроводу, каналізацій? - звернувся до керівника місцевого водоканалу Андрій Максюта. - Якщо колектор списаний, чому його крадуть і здають на металобрухт? Хтось на цьому наживається, а це майно громади. Водоканал - комунальне підприємство».

Він зазначив, що вкрали 39,5 тонни металобрухту на 250 тисяч гривень. За ці гроші можна було б замінити, наприклад, трубу на вулиці Чорновола, яка постійно рветься і через яку з такою ж постійністю перекладають асфальт.