За фактом нападу на активіста ОПОРи в Кропивницькому порушили кримінальне провадження

Перегляди: 812

Національна поліція України розпочала кримінальну справу за фактом нападу на активіста громадянської мережі ОПОРА у Кропивницькому.

Про це заявив керівник поліції Кіровоградської області Роман Козьяков під час річної колегії МВС, передає «112 Україна».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Порушено кримінальне провадження за ознаками статті 296. На даний час проводяться відповідні слідчі дії та встановлюються особи, які, ймовірно, причетні до скоєння злочину», - сказав він.

Глава МВС України Арсен Аваков наголосив, що подія повинна бути оперативно розслідувана, а винні - притягнуті до відповідальності: «Ми знали, що буде опір. Ви повинні зробити все, щоб зловмисники не вели себе так нахабно».

Міністр також сказав, що недопущення правопорушень під час виборів є відповідальністю кожного громадянина України: «Важлива позиція кожного громадянина України і громадських організацій. Розуміння цієї відповідальності – ключ для успішного проведення демократичних чесних виборів. Громадянам – не продавати голоси, не брати участь у цій брехні. Службовцям та чиновникам – не брати участь у хибних діях, не сприяти схемам і не закривати очі на порушення. Це обов’язок кожного».

Нагадаємо, близько 23:00 26 січня у під’їзді багатоповерхівки скоїли напад на громадського омбудсмена з захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Євгена Гурницького. Він пов’язує цей випадок із професійною діяльністю.