У Кропивницькому представили кращі проекти українських архітекторів та дизайнерів (ФОТО)

Перегляди: 1583

У Кропивницькому відкрилася виставка кращих проектів українських архітекторів та дизайнерів за 2018 рік.

Результати всеукраїнського огляду-конкурсу «Премія Національної спілки архітекторів України» у ОУНБ ім. Чижевського представили члени обласної організацій Національної спілки архітекторів України (НСАУ), передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Премія існує з 2003 року і має три номінації з містобудування, архітектури та інтер'єру. В конкурсі беруть участь як уже реалізовані проекти, так і ідеї.

На відкриття виставки завітали студенти Кіровоградського будівельного коледжу.

«Це так близько до того, що вони роблять. У їхніх дипломних проектах є і багатоповерхові, і малоповерхові будівлі. У будь-якому випадку для студентів це хороша школа, щоб вони бачили реальне втілення того, чим займаються їхні старші колеги», - розповіла голова обласної організації НСАУ Людмила Харламова.

Як зазначив член обласного осередку Юрій Пенязь, вже третій рік поспіль після презентації в столиці виставка відразу потрапляє у Кропивницький. За його словами, такі виставки добре впливають на студентів: «Краще один раз показати, як треба робити. Тут навіть є приклад, як робити не можна. Студенти отримали завдання знайти відповідний проект. Для студентів це гарний урок, щоб не було сліпого копіювання. Архітектору потрібне критичне мислення. Не треба створювати собі кумирів, потрібно прислуховуватися до себе».

«Для нас як для студентів ця виставка є гарною нагодою подивитися щось цікаве, знайти нові ідеї, які ми можемо втілити у своїх курсових проектах і, можливо, в майбутньому зробити щось для нашого міста», - вважає студентка архітектурного відділення коледжу Ірена Голофаєва.

Виставка працюватиме до 5 лютого.

Лара Гуріна, CBN