У Кропивницькому вручили нове медичне обладнання протитуберкульозному диспансеру

Перегляди: 726

Сьогодні, 29 січня, Кіровоградському обласному протитуберкульозному диспансеру вручили медичне обладнання вартістю 120 тисяч гривен від відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», передає кореспондент CBN.

Серед обладнання – шейкер, біохімічний аналізатор, який дозволить своєчасно діагностувати зміни в крові пацієнтів, переносний електрокардіограф для виявлення небажаних змін в процесі лікування пацієнтів через ліки та два столи для анестезіолога.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами головного лікаря протитуберкульозного диспансеру Галини Горенко, раніше схожа апаратура була, але вона вже застаріла.

«Що стосується виявлення небажаних реакцій на ліки, на жаль, ця апаратура в нас уже технічно й морально застаріла. Апаратуру придбали ще 10-12 років тому, ми її часто ремонтуємо і тому можуть бути невірні діагнози», – зазначила Галина Горенко.

Директор благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Костянтин Данильченко зазначив, що обладнання закупили в рамках проекту «100% життя на якісних послугах Кіровоградщини» за підтримки глобального фонду.

Наразі в Кіровоградському обласному протитуберкульозному диспансері на лікуванні від туберкульозу знаходяться до 900 людей.

Валентина Шаповал, CBN