У Кропивницькому відзначили переможців краєзнавчих експедицій (ФОТО)

Перегляди: 1363

В інженерному коледжі Центральноукраїнського техуніверситету сьогодні, 30 січня, проходить VII обласна конференція переможців заочних експедицій 2018 року, передає кореспондент CBN.

В актовому залі коледжу зібрались краєзнавці зі Знам'янки, Долинської, Помічної, Олександрії та інших міст області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відзначив переможців заочного конкурсу «Мій рідний край» та обласного етапу всеукраїнського конкурсу «Моя Батьківщина - Україна» дипломами.

Заочні краєзнавчі експедиції були присвячені, наприклад, картуванню популяції рідкісних видів рослин у ландшафтному заказнику «Квіти на скелях», НРУ на Кіровоградщині, історії села Стара Осота Олександрівського району та скіфським поселенням на цій території, курганам Новоукраїнського району, традиціям вірмен Новоукраїнщини та визначній пам'ятці історії кінця XIX століття Новоукраїнки - млину Варшавського, глобальному потеплінню клімату, його наслідкам для України та Олександрівського району тощо.

Учениця другого класу Петрівської школи та учасниця гуртка «ЕкоКолобок» Софійка Теренюк присвятила свою роботу українському делікатесу - салу.

На обласний етап всеукраїнського конкурсу «Моя Батьківщина - Україна» краєзнавці Кіровоградського колегіуму прислали, наприклад, топографічну розвідку «Слід запорізьких козаків на Кіровоградщині», а учасники Благовіщенського ЦДЮТ - роботу, присвячену гідрогеологічним особливостям підземних вод та зон їх розвантаження на території району тощо.

Після вручення дипломів учасники конференції продовжили свою роботу в секціях «Моя Батьківщина - Україна» та «Край, в якому я живу». Попереду - екскурсія історичним музеєм інженерного коледжу, круглий стіл, присвячений організації краєзнавчих досліджень учнівської молоді, та нагородження переможців.

Лара Гуріна, CBN