Житель Кропивницького врятував чоловіка, який мало не замерз у заметі

Перегляди: 867

Любов Попович, «Кіровоградська правда»

Нинішня зима рясними снігами випробовує не тільки комунальні служби, а й усіх людей на людяність і небайдужість. Випадок, який трапився минулої п’ятниці на околиці обласного центру, – яскравий приклад того, що попри велику кількість негативу, добро ще існує. Мабуть у сорочці народився кропивничанин, який мало не замерз у сніговому заметі край дороги, якби вчасно біля нього не зупинився Олександр Писарєв. Чому не проїхав повз лежачу в снігу людину, як те зробили з десяток водіїв, і чим закінчилася пригода, рятівник розповів «КП».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Їхав за місто надвечір у справах, треба було відвезти людей. Уже майже стемніло. Помітив, що на узбіччі у сніговому заметі лежить чоловік. Хвилин за десять повертався назад, дивлюся – він все одно лежить, скрутився і не рухається. Зразу зупинився і викликав швидку, – розповідає Олександр Писарєв.

Чоловік, який лежав у заметі, щось бурмотів незв’язне, каже його рятівник, тож той припустив, що у нього трапився інсульт. Добре, що в машині Олександра знайшлася ковдра, якою він укрив змерзлого, аби той хоч трохи зігрівся.

– Він був добре вдягнений, у гарній куртці, одяг і взуття на ньому був добротні, чисті. Нормальна людина. Швидка приїхала дуже швидко, лікарі оглянули і сказали, що він дуже п’яний, – продовжує співрозмовник «КП» і додає, чоловіка швидка забрала як пацієнта лікарні.

Скільки пролежав той на морозі в снігу, невідомо, але лікарі одразу констатували у нього переохолодження, ділиться співрозмовник «КП» і припускає, очевидно він пролежав там не менше години.

– За цей час повз проїхала не одна машина і ніхто не зупинився, не поцікавився, чому на снігу лежить чоловік, що з ним трапилося, можливо йому потрібна допомога. Уже коли я зупинився і укутав його ковдрою, поряд зупинилися ще дві машини, водії запропонували допомогу і чекали разом зі мною, аж поки швидка його не забрала. За це їм щиро вдячний, – розповідає Олександр Писарєв.

Таке байдуже ставлення до людини, яка очевидно потребує допомоги, дуже обурило чоловіка.

– Я працюю інструктором в автошколі і зупинився, бо подумав, що машина збила пішохода. Завжди наголошую своїм учням, аби на дорозі ставилися до людей так, як хочуть, щоб ставилися до них. Будь хто може опинитися у скрутній ситуації, а від вчасно наданої допомоги часто залежить життя, – наголошує житель обласного центру.

На станції швидкої медичної допомоги «КП» повідомили, що змерзлого знайду доставили в одну з лікарень Кропивницького, тож його життя у безпеці.