Для трьох тисяч жителів Компаніївського району збудували амбулаторію (ФОТО)

Перегляди: 1257

У селі Червоновершка Компаніївського району збудували сучасну амбулаторію.

Офіційно відкрили новий заклад сьогодні, 31 січня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Амбулаторія обслуговуватиме більше 3 тисяч пацієнтів. Раніше в Червоновершці ніколи не було медичного обслуговування. Звертатися в амбулаторію за допомогою можуть і жителі сусідніх сіл.

«Сюди лікарі приїжджали або з центральної районної лікарні, або "швидка" забезпечувала допомогу, або лікар-терапевт раз на рік приїжджав на виклик, але в більшості випадків пацієнти мали самостійно їхати до Компаніївки», – розповів директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко.

За типовим проектом, заклад має маніпуляційну та оглядову, кабінет щеплень, кабінет сімейного лікаря, кімнату для персоналу, реєстраційну та підсобні приміщення. Також облаштоване житло для лікаря.

Для амбулаторії придбали автомобіль Renault Duster. Таким чином, за потреби пацієнта транспортуватимуть до районної лікарні.

Усього на Кіровоградщині збудують 18 нових сільських амбулаторій. В Україні таких з’явиться 512. Кіровоградщина – серед лідерів із будівництва.

«Переконаний, що та система будівництва сільських амбулаторій, яка в Україні розпочата, буде успішною, дієвою і приноситиме результат жителям сіл, – зазначив голова обблдержадміністрації Сергій Кузьменко. – Ініціатива з реформування медицини є актуальною і дуже важливою для сільського населення. Кіровоградщина вже завершує своє завдання з будівництва 18 амбулаторій. Більша частина вже обслуговує населення, ще частина – у процесі будівництва. У кінці березня будемо говорити про стовідсоткове виконання завдання».

Нагадаємо, сьогодні також відкрили сучасну амбулаторію в Бобринецькому районі.