Кіровоградщина залишається у четвірці областей з найнижчим рівнем заборгованості з зарплати

Перегляди: 784

Кіровоградська область займає четверте місце серед областей по рівню заборгованості із заробітної плати

Про це йшла мова на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсії, стипендій та інших соціальних виплат під керівництвом заступника голови КОДА Світлани Лобанової сьогодні, 31 січня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив начальник департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров, протягом року проблемі заборгованості присвятили майже 350 засідань різного рівня, провели 320 інспекцій щодо дотримання законодавства про працю, до адмінвідповідальності притягнули 75 посадовців та відкрили 23 кримінальних провадження проти керівників підприємств-боржників. Це дало свої результати.

На 1 січня підприємства винні своїм співробітникам 7,1 мільйона гривень. За рік ця сума зменшилася на 3,5 мільйона, а у порівнянні з 2000 роком, коли почали моніторити своєчасну виплату людям того, що вони заробили, у 27 разів. У той же час по Україні в цілому заборгованість зросла і дорівнює 2,6 мільярда гривень.

У рейтингу заборгованості Кіровоградська область займає четверте місце. Попереду Чернівецька область, де люди не отримали лише 139 тисяч гривень, Закарпатська (борг 3,2 мільйона) та Житомирська (6,3 мільйона) області. Найгірша ситуація в Луганській області, де українцям винні майже 506 мільйонів гривень, Донецька, Сумська та Харківська області.

Що ж до Кіровоградщини, то підприємства, що працюють, мають борг перед співробітниками 1,7 мільйона гривень, 3,5 мільйона - це борги підприємств-банкрутів.

Лара Гуріна, CBN