У Кропивницькому пропонують придбати автовишку для обрізання дерев

Перегляди: 1111

Постійна комісія міськради з питань ЖКГ, енергозбереження та комунальної власності вирішила, що комунальному підприємству «Благоустрій» врешті-решт потрібно придбати автовишку.

З відповідною пропозицією перед колегами виступив депутат Роман Рогачов, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами депутата, до нього часто зверталися мешканці міста з проханням допомогти вирішити проблему з аварійним обрізанням дерев. З цим завданням повинно справлятися комунальне підприємство, але в нього не вистачає технічних можливостей. Депутат з власної кишені оплачував оренду вишки, а «Благоустрій» направляв фахівців.

CBN звернувся за коментарем до керівника КП «Благоустрій» Віктора Луценка.

«Підприємство має лише одну автовишку. А тому виконувати вимоги правил утримання зелених насаджень ми не в змозі ні технічно, ні фізично», - розповів той.

За його словами, щороку підприємство подає заявку на придбання відповідної техніки.

«Зараз автовишка для нас - найактуальніше придбання, для того щоб можна було працювати в місті по озелененню», - наголосив керівник «Благоустрою».

Він зазначив, що КП має вишку АП-22 1995 року випуску. Підприємству потрібна АП-18.

«Вона трохи менша, вона мобільна, на ній можна дістатися у важкодоступні місця, до яких автомобіль ЗІЛ, на якому встановлена АП-22, просто не може під'їхати», - пояснив Луценко.

Лара Гуріна, CBN