У Світловодську лише одне підприємство, що працює, має борги з зарплати

Перегляди: 837

Серед підприємств Світловодська, що працюють, проблеми з виплатою заробітної плати має товариство з додатковою відповідальністю «Світловодське кар'єроуправління».

Чому так сталося і яким чином проблема вирішується, з'ясовували на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості зі заробітної плати, пенсії, стипендій та інших соціальних виплат під керівництвом заступника голови КОДА Світлани Лобанової сьогодні, 31 січня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На початку 2018-го заборгованість з зарплати складала 1 мільйон 681 тисяч гривень, у грудні - близько 336 тисяч гривень і на 1 січня борг зменшився до 235 тисяч. Відносно цієї суми розробили графік погашення заборгованості. На підприємстві планують, що за півроку з боргами розрахуються, виплачуючи вчасно поточну зарплату.

Керівництво кар'єроуправління має надію, що борги не з'являться, незважаючи на зміну постачальника енергоносіїв та збільшення вартості електроенергії майже вдвічі - до сплати за січень нарахували 1,4 мільйона гривень. Та й погодні умови не дозволяють зараз працювати і заробляти.

Нагадаємо, Кіровоградська область займає четверте місце серед областей по рівню заборгованості із заробітної плати.

Лара Гуріна, CBN