Жителі Кропивницького скаржаться на купи сміття, «Екостайл» усе пояснює негодою (ФОТО)

Перегляди: 1376

Все частіше з’являється інформація про несвоєчасне та неякісне вивезення сміття з прибудинкових контейнерних майданчиків та приватного сектору Кропивницького.

У прес-службі Держпродспоживслужби пояснили CBN, що в холодну пору року, при температурі -5°C та нижчій, сміття в контейнері може зберігатися не більше трьох діб.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Згідно з Державними санітарними нормами та правилами утримання територій населених пунктів, затвердженими наказом Міністерства охорони здоров’я України від 18.03.2011 №145, чистити територій населених пунктів від сміття мають регулярно та своєчасно. Те, що заважають погодні умови, то це питання до ЖЕО, адже саме вони повинні прочистити дорогу і дати можливості проїхати сміттєвозу. Ну а далі це вже питання до сміттєвозу, щоб він приїхав і все-таки вивіз сміття», - зазначила речниця Держпродспоживслужби Наталя Шевченко.

За словами головного спецінспектора міста Андрія Максюти, лише з 28 по 30 січня через несвоєчасне вивезення сміття на ТОВ «Екостайл» склали 14 протоколів, а сам директор підприємства на зв’язок не виходить.

«Ми реагуємо і документуємо це все й піднімаємо ці питання на нарадах, – сказав він. - Також складаємо адмінпротокол на керівника підприємства, адже на зв’язок він не виходить ніколи. Я його навіть в обличчя не бачив за 2,5 року моєї роботи. Я розумію, що випало багато снігу, але я наголошую на тому, що підприємство слабке. Вони декларують чотири сміттєвози і навіть, якщо це правда, то на 102 квадратних кілометри, 520 вулиць та провулків, на сотні контейнерних майданчиків та приватних абонентів – це мало. А окрім цього вони на своє обслуговування взяли ще приміські села, де будуть вивозити сміття цими ж автомобілями. Сніг тут ні до чого, адже техніка чистить дороги, а вони нарікають на нього. Схожі проблеми у них були і влітку».

Начальник комерційного відділу «Екостайлу» Ганна Скічко запевняє, що машини просто не можуть доїхати до контейнерів із сміттям. Такі проблеми почалися з 23 січня, після снігопаду.

«Машини у нас справні, всі на маршрутах, - заявила вона. - Просто немає доступу, й автомобілі застряють. Якщо люди почистили для приватного сектору, як їм здається, то для автомобіля це не почищено. Водії не бачать дороги, вони провалюються, не можуть виїхати. Машини їздять, але лише на прочищених від снігу вулицях. На всіх зустрічах з квартальними ми попереджали, щоб ті виносили сміття на розчищені від снігу вулиці».

За її словами ТОВ «Екостайл» має шість автівок, і сьогодні вони прибирають вчорашнє сміття з Кущівки і Старої Балашівки. За графіком машини чистять один - два райони на тиждень.

Тим часом на засіданні сесії міськради Кропивницького сьогодні, 31 січня, депутати вирішили створити альтернативу «Екостайлу». Конкурентів підприємству шукатиме управління економіки.

Валентина Шаповал, фото Григорія Зуба, CBN