На Кіровоградщині вісім підприємств-банкрутів заборгували зарплату працівникам

Перегляди: 972

На Кіровоградщині у процедурі банкрутства знаходиться 63 підприємства, вісім з них мають борги із заробітної плати.

На цьому на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсії, стипендій та інших соціальних виплат наголосив головний спеціаліст сектору з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Антон Кривенко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, на початку минулого року заборгованість із заробітної плати обліковувалась на десяти підприємствах-боржниках, які не виплатили своїм співробітникам 6,7 мільйона гривень.

На початок цього року на восьми підприємствах-банкрутах заборгованість із зарплати становила 3,5 мільйона гривень.

В минулому році мільйонні зарплатні борги вдалося віддати світловодському заводу «Калькулятор», дослідницькому господарству «Червоний землероб» та Світловодському комбінату твердих сплавів і тугоплавких металів.

І якщо на першому підприємстві заборгованість ліквідували шляхом затвердження ліквідаційного балансу та припинення провадження, на другому і третьому розрахувалися з людьми сільгосппродукцією і готівкою.

Нагадаємо, Кіровоградщина залишається у четвірці областей з найнижчим рівнем заборгованості з зарплати.