У Кропивницькому дитячій обласній лікарні передали нову апаратуру на майже 2 мільйони (ФОТО)

Перегляди: 980

Сьогодні, 1 лютого, міжнародний благодійний фонд «Янгол життя» передав дитячій обласній лікарні у відділення хірургії дитячу багатофункціональну систему черепної фіксації, яка коштує 1,8 мільйона гривень, передає кореспондент CBN.

За словами головного лікаря Василя Хорощака, раніше такої апаратури в лікарні не було.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Така дитяча багатофункціональна система черепної фіксації німецького виробництва є лише в Києві, Ужгороді - і відтепер у Кропивницькому.

«Система складається з рамок, затискача, який притримує голову під час операції, спеціальних шипів, які фіксують голову і спеціальної гелієвої подушки. Ця система для дітей різних вікових категорій. Також унікальність системи, що її можна використовувати в різних положеннях: сидячи, лежачи на спині чи боку», – розповідає нейрохірург лікарні Олександр Пизін.

Директор благодійного фонду Наталя Селецька розповіла, що в якості волонтера співпрацює з дитячою обласною лікарнею вже близько семи років.

«Ми вирішили допомогти цій лікарні, адже тут працює нейрохірург, який врятував немало дитячих життів. Також набагато зручніше, коли необхідні операції робляться у нас в місті і не потрібно їхати ще кудись, адже з більшістю діагнозів не можна нікуди виїжджати», – зазначила вона.