У Кропивницькому провели унікальну хірургічну операцію (ФОТО)

Перегляди: 13721

Сьогодні, 1 лютого, в Кропивницькому вдруге провели внутрішньоартеріальну хіміоемболізацію пухлини, передає кореспондент CBN.

Вперше таку операцію в місті зробили під час конференції місяць тому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Завдяки такому способу артеріально вводять хіміопрепарати для зменшення пухлини.

За словами головного лікаря лікарні Святого Луки Григорія Урсола, ця операція – ноу-хау в лікуванні онкології.

«Ми вводимо через судину, яка живить пухлину, хіміотерапію. Таким чином пухлина зменшується в об’ємі. Раніше такі пухлини завжди лише оперували, а сьогодні є можливість зробити внутрішньоартеріальне введення імунотерапії. Ми робимо операцію молодій жінці, і спотворювати її тіло шрамами не хотілось би. Тому ми застосували цю методику, яку привезли з Америки», – зазначив він.

За інформацією головного лікаря, такий спосіб не залишає ні рубців, ні великих розрізів, і найголовніше, що людина залишається працездатною і після цієї операції немає болю.

За словами лікаря з Харкова Юрій Авдосьєва, який оперував, сьогодні провели операцію жінці з тимомою (пухлина вилочкової залози) великих розмірів.

«Раніше хворим вирізали такі пухлини, але часто після таких операцій відбувалися рецидиви. Завдяки мікрокатетерній техніці ми можемо "зайти" в ці маленькі артерії, ввести препарат і після вже закрити ці артерії, щоб пухлина не отримувала кровопостачання. Пухлина, яка позбавлена підживлення, перестає рости», – розповів лікар.

Після операції, за словами медиків, жінка вже післязавтра зможе піти додому, а якби пухлину вирізали, то вона була б в лікарні ще мінімум два тижні.