Кропивницький планує приєднатися до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків

Перегляди: 1329

У Кропивницькому міська рада вирішила приєднати громаду до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків.

Про це йдеться у проекті рішення міськради, текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За Конвенцією про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, проголошену Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй 1979 року, та відповідно до статті 12 Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», щоб досягти рівних можливостей жінок і чоловіків у житті громади міста, міська рада, керуючись статтею 26, частиною 1 статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», вирішила приєднатися до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків.

Міський голова має підписати це рішення. Управління молоді та спорту міста подасть заяву про приєднання до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.

Контролюватимуть виконання рішення постійні комісії міської ради з питань діяльності ради, депутатської етики, регламенту міської ради, відзначення нагородами, забезпечення законності, релігії, засобів масової інформації, регуляторної політики, підприємництва, інвестицій та зовнішньоекономічної діяльності, з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Наталя Дзюба.

Рівність жінок і чоловіків є одним з основних прав усіх громадян та фундаментальною цінністю демократичної держави. Таке право має бути не тільки юридично визнаним, але й ефективно застосовуватися до всіх аспектів життя: політичного, економічного, соціального і культурного. Допомогти органам місцевого самоврядування досягати рівності у громадах покликана Європейська хартія рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад.

Першою серед обласних центрів України до хартії приєдналася Вінниця 23 червня 2017 року.