ЦНТУ лідирує серед закладів Кіровоградщини в українському сегменті рейтингу університетів світу

Перегляди: 1826

Центральноукраїнський національний технічний університет має найвищий рейтинг серед закладів вищої освіти Кіровоградщини, які входять у рейтингу університетів світу Webometrics.

Згідно з даними, опублікованими інформаційно-аналітичним порталом «Вища освіта», в січневий рейтинг входять 323 українських ЗВО, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ЦНТУ поділяє 112-113 місця українського сегменту рейтингу з Нацуніверситетом «Одеська Морська Академія».Також до рейтингу ввійшли Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка (187 місце) та Льотна академія Національного авіаційного університету України (205-те).

Очолюють українську частину Webometrics ranking of world’s universities КНУ імені Шевченка, НТУУ «Київський політехнічний інститут України імені Ігоря Сікорського» та Сумський державний університет.

Вебометричний рейтинг університетів світу розраховується Лабораторією кіберметрики Національної дослідницької ради Іспанії (Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC).

Рейтинг Webometrics оновлюється двічі на рік, у січні та липні. Класифікація Webometrics враховує присутність, видимість, відкритість та якість освіти закладів вищої освіти в Інтернеті.