У Кропивницькому розповіли про переваги лізингу

Перегляди: 1125

Сьогодні, 5 лютого, у Кропивницькому Українське об’єднання лізингодавців провели тренінг фінансування малого та середнього бізнесу лізинговими компаніями USAID «Трансформація фінансового сектору», де розповідали про зручності та переваги лізингу.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лізинг – це довгострокова оренда, після якої можна викупити орендований предмет. З одного боку, дуже схожий на звичайну оренду. Але організатори запевняють, що різниця досить чітка.

При лізингу майно обирає клієнт. Він же обирає і продавця цього майна, де лізингова компанія передає цей товар у тимчасове користування клієнту на домовлений строк. Після виплати обумовленої суми майно стає власністю клієнта.

«Опитування, яке ми провели два роки тому, показало, що більшість українських підприємців обирають форми фінансування свого бізнесу такі, як вкладення власних коштів, по суті їх заморожування, або ж кредит, який більш популярний і відомий всім», – зазначив керівник напрямку проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» Іван Вишневський.

Тренінг проведуть у десяти містах України.

Кропивницький є третім містом, перед цим тренінг проводили в Одесі та Миколаєві, а далі - Черкаси.

«Одна з основних задач цих наших заходів - популяризувати лізинг, і людина тут не шукає гроші, вона отримує рішення. Ми також даємо підприємцям напряму поспілкуватися з представниками провідних лізингових кампаній України, що ті в свою чергу мали більше контактів», – додав Вишневський.

Валентина Шаповал, CBN