У Кропивницькому вчилися протистояти булінгу (ФОТО)

Перегляди: 1958

У Кропивницькому сьогодні, 5 лютого, в стінах колегіуму відбувся квест «Булінг - прояв агресії чи слабкості?»

Ініціатором проведення заходу виступив міський парламент дітей, який багато років існує на базі Центру дитячої та юнацької творчості, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У квесті взяли участь близько ста учнів середніх і старших класів 24 шкіл Кропивницького.

Командам треба було пройти сім локацій з різними завданнями. Наприклад, допомогти потерпілому від шкільного цькування, потурбуватися про власну безпеку, справитися з кібер-булінгом в соцмережі, пройти тест на власну конфліктність, продемонструвати свої знання про законодавство відносно булінгу тощо.

«Дитячий парламент займається цією проблемою вже три роки. Тож сьогоднішній захід- своєрідний підсумок нашої спільної роботи. Діти повинні володіти понятійною базою, знати, що таке булінг і які бувають види булінгу, як себе захистити, до кого звертатися, що є в українському законодавстві і так далі», - зазначила координатор парламенту дітей Кропивницького Ірина Завражна.

За її словами, діти повинні розуміти свої права, права інших людей і де між ними кордон. Шкільне цькування з'явилося не вчора, але саме відкритість суспільства підняла цю проблему і дала можливість з нею боротися.

«Організатори запропонували учасникам провести цей захід у формі квесту, по-перше, щоб пояснити дітям важливість ситуації, яка є в нашій країні. Нагадаю, що в минулому році В визначилася з антибулінговою політикою. Ми хочемо ознайомити учасників саме з цією законодавчою базою. По-друге, ми хочемо почути про їхнє ставлення до цього явища», - розповіла директор Центру дитячої та юнацької творчості Євгенія Силантьєва.

Лара Гуріна, CBN