«Укрзалізниця» зменшить кількість провідників у потягах

Перегляди: 669

«Укрзалізниця» має намір провести експеримент, в ході якого у деяких пасажирських поїздах далекого прямування кількість провідників зменшать з розрахунку два провідники на два вагони.

Про це повідомляє «Прямий» канал з посиланням на Центр транспортних стратегій.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як уточнили в УЗ, на даний момент на два вагони - три провідники.

Експеримент щодо зменшення кількості даних співробітників проведуть на поїздах потягах мінімальною кількістю зупинок і максимальною швидкістю.

«Проведення експерименту заплановано в першому півріччі 2019 року. Він не передбачає скорочення кількості провідників. У ході проведення експерименту будуть задіяні нові пасажирські вагони або вагони, які пройшли капітально-відновлювальний ремонт», - йдеться в повідомленні УЗ.

Експеримент спрямований на зменшення витрат «Укрзалізниці» на обслуговування пасажирів. При цьому в компанії відзначають, що якість обслуговування не постраждає.

«Крім того, в ході експерименту буде проведено аналіз функцій провідників з можливим подальшим їх переглядом. Даний підхід до обслуговування пасажирів апробували залізниці інших держав. Зокрема, Білорусь вже тривалий час застосовує норми обслуговування два провідники на два вагони», - відзначили в держкомпанії.