На Кіровоградщині почали аварійний ямковий ремонт доріг державного значення

Перегляди: 1101

Служба автомобільних доріг перевірила стан шляхів державного значення, які проходять на території Кіровоградської області.

Про це сьогодні, 6 лютого, в прес-центрі CBN розповів начальник відділу з ремонту та експлуатації Служби автомобільних доріг Олексій Донченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, фахівці зафіксували зменшення ямковості вдвічі у порівнянні з позаминулим роком, що пов'язують з поточним і капітальним ремонтами шосе, які системно проводяться в області протягом останніх років.

В той же час дорожники вже проводять аварійний ямковий ремонт на тих ділянках, які несуть загрозу безпеці руху. Це дороги, де ремонти не проводилися протягом 30 років.

«Найбільш уражені ділянки фіксуємо на дорозі Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя, на уманському напрямку, на дорозі Полтава-Олександрія», - зазначив Олексій Донченко.

Цю роботу виконують або заливаючи щебень гарячим бітумом, або використовуючи технологію укладання холодного асфальтобетону. Якщо погодні умови дозволять, запустять асфальтобетонні заводи, і ремонтуватимуть гарячим асфальтобетоном - найбільш традиційною технологією, що дозволяє ліквідувати аварійну ямковість якісно і швидкими темпами.

Олексій Донченко зазначив: цього року ямки залатають на 90 тисячах квадратних метрах. Щорічно на ці роботи витрачають 20-25 мільйонів гривень.