ОДА розроблятиме регіональну стратегію розвитку Кіровоградщини на 2021-2027 роки

Перегляди: 1104

Під керівництвом першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В'ячеслава Негоди відбулася онлайн-нарада щодо запланованих заходів з розроблення регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021-2027 роки.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нарада проводилася Мінрегіоном спільно з іншими центральними органами виконавчої влади та групою радників з питань впровадження державної регіональної політики в Україні Програми «ULEAD з Європою».

Основна мета – надання методичної допомоги щодо розроблення регіональних стратегій розвитку на період 2021-2027 років.

На основі аналізу чинних документів експерти дійшли висновків, що переважну більшість стратегій готували формально, не достатньо залучаючи громадськість та регіональних експертів.

Перший заступник Міністра також наголосив, що документи мають розроблятися з урахуванням підходів smart-спеціалізації. Саме регіональним стратегіям розвитку у подальшому повинні відповідати державні бюджетні програми.

Під час наради експерти проконсультували щодо методології і нових підходів у розробці регіональних стратегій розвитку період 2021-2027 років.

Проекти стратегій мають сформувати робочі групи до 1 грудня цього року та винети на обговорення і затвердження депутатами обласних рад.

Заступник голови ОДА Світлана Лобанова повідомила, що в області вже розпочали відповідну роботу. За тиждень видадуть розпорядження голови облдержадміністрації щодо створення робочої групи за галузевими напрямками, яка розроблятиме проект регіональної стратегії розвитку.