У Кропивницькому в січні народилися Анабель, Златослава, Даніель та Клим

Перегляди: 964

У Кропивницькому батьки активно використовують можливість зареєструвати новонародженого в пологовому будинку.

Таку інформацію CBN надали в Фортечному районному у місті відділі держреєстрації актів цивільного стану головного теруправління юстиції в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У січні в перинатальному центрі обласної лікарні народилися 76 дітей - 41 хлопчик і 35 дівчаток. 64 з новонароджених батьки зареєстрували безпосередньо в центрі. У 2018 році в Україні батьки понад 162 тисяч немовлят скористалися такою можливістю.

Крім того, батьки 53 немовлят разом з реєстрацією народження оформили документи про місце проживання дітей.

Поряд з активно вживаними іменами - Марія, Єлизавета, Софія, Анна, Артем, Максим, Олександр - батьки давали своїм дітям такі імена: Анабель, Златослава, Даніель, Клим, Аліса, Марат, Радміла, Ерік, Ітан.

Фахівці нагадали, що батьки зобов’язані не пізніше одного місяця від дня народження малюка зареєструвати його в ДРАЦСі за місцем проживання когось з батьків або там, де дитина народилася.

Місце проживання новонародженої дитини батьки зобов’язані оформити протягом трьох місяців з дня держреєстрації її народження. Дитина віком до 10 років може бути зареєстрована за адресою лише одного з батьків. Згода власника або інших осіб, які проживають на цій житлової площі, не потрібна. Реєстрація місця проживання здійснюється у Центрі надання адміністративних послуг.

Лара Гуріна, CBN