У міській лікарні Олександрії облаштували сучасну лабораторію для обстеження судин

Перегляди: 974

Катетеризаційну лабораторію відкрили у терапевтичному відділенні Олександрійської міської лікарні, повідомляє CBN з посиланням на сайт міськради.

Про придбання двох ангіографів для обласного кардіоцентру та міської лікарні №1 Олександрії повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко у квітні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На ангіограф та операційний стіл витратили 13,2 млн грн: 7,3 мільйона з обласного бюджету і 5,2 млн грн з державного. Капремонт приміщення провели за кошти олександрійської громади.

За допомогою ангіографа фахівці проводять коронарографію (діагностику прохідності судин серця) з подальшим стентуванням (установкою стенту, що відновлює кровопостачання серцевого м’яза). Апарат дозволяє ефективно вирішувати питання діагностики та лікування багатьох серйозних захворювань, таких, як пухлина головного мозку, інфаркт, інсульт тощо. За рік у лікарні близько 140 хворих лікуються від гострого інфаркту міокарда, близько 150 – від нестабільної стенокардії.

Медична допомога у катетеризаційній лабораторії надаватиметься у межах Олександрійського госпітального округу хворим п'яти районів, Олександрії та Світловодська.