У Кропивницькому історичні будівлі хочуть обладнати інформаційними QR-кодами

Перегляди: 852

У Кропивницькому за прикладом інших українських міст хочуть активізувати туристичний бізнес за допомогою сучасних технологій.

Про це кореспонденту CBN розповіла начальник відділу охорони культурної спадщини управління архітектури в міськраді Надія Лісняк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для цього фахівці вже пишуть проект для отримання від Українського культурного фонду гранту на створення і розміщення на історичних будівлях міста QR-кодів, які дозволять прочитати на планшеті або мобільному телефоні історичну довідку.

Так зробили у Хмельницькому, Львові, Києві, Чернівцях та інших містах країни.

Вже визначили перші 20 об'єктів. Це відомі будівлі, створені у Єлисаветграді наприкінці ХІХ - початку ХХ століття.

В подальшому можливо було б за допомогою того ж Українського культурного фонду, який націлений на підтримку обласних та міських департаментів та управлінь культури і туризму, створити туристичні інноваційні маршрути.

Завдяки Українському культурному фонду минулого року в усіх областях України реалізували 293 проекти (подали 716 заявок - від одної до 68 від кожної області). З Кіровоградщини подали лише дві.