У Кропивницькому презентували ГО, що вивчатиме соціально-політичні настрої молоді

Перегляди: 1053

Сьогодні, 8 лютого, у Кропивницькому презентували ГО, що вивчатиме соціально-політичні настрої молоді, передає кореспондент CBN.

Новостворена громадська організація «Аналітичний центр "Незалежна соціологічна лабораторія"» свій пілотний проект присвятить вивченню та аналізу політичної свідомості студентів педагогічного вишу. Також активісти дослідять ефективність молодіжної політики на регіональному і загальноукраїнському рівнях та навчать охочих, де почерпнути актуальну інформацію про соціально-політичні процеси в державі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Працюватимуть дослідники методом фокус-груп, який передбачає спілкування модератора з вісьмома - дев’ятьма учасниками. Дослідження проводитимуть протягом лютого - березня, результати оприлюднять відразу після завершення. Стверджують: до виборів діяльність ГО не матиме жодного відношення. Активісти не вивчатимуть рейтинги кандидатів і політичних сил у передвиборчий період. Збіги у назві з «Центральноукраїнською лабораторією», що працює на Кіровоградщині вже 25 років, пояснюють накладанням попереднього досвіду.

«Я кілька років працювала у "Центральноукраїнській соціологічній лабораторії" і дякую цій організації за величезний досвід, який вона мені дала. І, можна сказати, так, у цій назві відбився мій досвід», - прокоментувала голова ГО «Аналітичний центр "Незалежна соціологічна лабораторія"» Яна Сапожнікова.

Активісти твердять, що не збираються робити рейтингові опитування стосовно того, за кого голосувати на президентських виборах чи на парламентських.

«Ми орієнтуємося на молодь, ми орієнтуємося на ті суспільно-політичні проблеми, які турбують студентську молодь у конкретно цьому проекті і, звичайно, молодь як ось таку вікову категорію. Ми не є соціологічною конторою і не є комерційною організацією, яка реалізує соціологічні рейтингові дослідження у передвиборчий період і аналізує довіру суспільства до певних кандидатів або політичних сил. Ми взагалі не вимірюємо ці рейтингові системи і ми взагалі не говорили жодного слова стосовно рейтингових опитувань. Ми є громадська організація «Аналітичний центр "Незалежна соціологічна лабораторія"». Законодавством України жодним чином не заборонено провадити громадську діяльність, яка стосується будь-чого», - додала Сапожнікова.

«Зараз передвиборчий час, коли молодь, по суті, має активізуватися, вона мала б знайти свою ланку, свою нішу, голосувати за того кандидата, за якого їй було б корисно голосувати, за якого вона вважає за потрібне голосувати. Але, на жаль, молодь майже не залучена до цього передвиборчого процесу і це дає змогу іншим цільовим групам маніпулювати результатами виборів», - зауважила заступниця голови ГО Анна Волохова.