У Кропивницькому відкрилася виставка пам'яті художника-аматора Віктора Луганщука (ФОТО)

Перегляди: 1527

Сьогодні, 8 лютого, в обласному Центрі народної творчості відкрилася персональна виставка кропивницького художника Віктора Луганщука, який пішов з життя рік тому.

Щоб знову побачити роботи члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, згадати доброзичливу, щиру, талановиту людину, в «Дивосвіті» зібралися його колеги-художники, поціновувачі його творчості, літератори, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ініціатором створення виставки стала дружина Віктора Луганщука Людмила Павлівна.

Живописні роботи художника неодноразово прикрашали експозицію різноманітних обласних виставок декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Віктор Луганщук – автор багатьох персональних виставок, а також пам’ятних знаків, встановлених у Компаніївці, - «Вісімнадцяти загиблим невідомим воїнам», «Жертвам голодомору та політичних репресій 1932-1933 років». Його прізвище занесене до книги «Не старіють душею ветерани» Кіровоградської обласної організації ветеранів України.

На виставці можна побачити 50 картин митця, виконаних переважно олійними фарбами в різні періоди його життя. Серед них вирізняються твори з зображенням краєвидів українського села, обрядова, козацька, патріотична тематика. Окреме місце в експозиції займають квіткові натюрморти, пейзажі, графічні роботи.

Лара Гуріна, CBN