У Кропивницькому з’явилися банкомати з функцією Cash Recycling

Перегляди: 1775

Нові банкомати з функцією Cash Recycling виробництва Wincor Nixdorf, Німеччина, почали працювати у Кропивницькому.

Про це CBN повідомили у прес-службі ПриватБанку в Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тенденція щодо перетворення банкомату на багатофункціональний пристрій спостерігається в усьому світі. На відміну від звичайного банкомат з функцією кеш-ресайклінгу здійснює не тільки видачу готівкових грошових коштів, але і їх прийом з використанням банківських карток за системою замкнутого циклу обігу готівки. Тобто, кошти, внесені в банкомат клієнтами, використовуються для видачі іншим клієнтам.

У порівнянні зі вже звичними українцям банкоматами, у яких прийом готівки проводиться покупюрно, нові банкомати більш зручні, тому що здатні приймати і видавати до 200 купюр готівки одночасно. Гроші надходять на картку миттєво, і ними відразу ж можна скористатися для здійснення платежу, поповнення депозиту або погашення кредиту.

«Ми вже отримали та розмістили два такі нові банкомати, - розповіла керівник напрямку розвитку банкоматно-термінальної мережі Кіровоградської філії ПриватБанку Марина Сліпченко. - Це лише перший крок з оновлення банкоматно-термінального парку в регіоні. Спочатку ми будемо ознайомлювати та навчати клієнтів користуванню таким сучасним обладнанням. А вже до кінця року заплановано встановити ще 17 таких апаратів».

Скористатися новими пристроями можна у головному відділенні ПриватБанку в Кропивницькому за адресою: вул. Преображенська, 26/70, та у відділенні «Перспективному» - вул. Велика Перспективна, 8.

«Застосування технології ресайклінгу дозволяє в значній мірі знизити витрати на обслуговування банкоматів і тим самим оптимізувати операційні витрати, - додала Марина Сліпченко. - Крім того, нові банкомати оснащені камерою, сенсорним екраном та NFC-модулем безконтактного зчитування карт, що дасть змогу клієнтам зекономити час на обслуговування».

Загалом ПриватБанк планує замінити четверть банкоматної мережі, вже закуплено та встановлено 250 банкоматів, у планах - ще тисяча.

До послуг жителів області - 270 терміналів самообслуговування та 180 банкоматів.