З Кіровоградщини масово тікають переселенці

Перегляди: 1186

У 2014 році на Кіровоградщині було зареєстровано близько 14 тисяч осіб, на сьогоднішній день залишилося менше 7 тисяч.

Про це розповів під час прес-конференції сьогодні, 8 лютого, регіональний представник ГО «Десяте квітня» Володимир Кудря, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Протягом минулого року за допомогою у працевлаштуванні до громадської організації звернулося 1800 осіб, вдалося працевлаштувати 653 особи.

Найбільші проблеми виникають у переселенців через некоректну роботу системи «Аркан», яка забезпечує обмін інформацією з питань контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон.

«Аркан» створює додаткові перешкоди для оскарження рішень про призупинення соціальних виплат. Людина не знає, чи є вона в списках, виключили її з них чи ні. І коли, відповідно, видається рішення про те, що їй припиняються соціальні виплати на підставі цієї системи, людина не має інформації, через яку причину.

Більш того, з початком нового календарного року, навіть якщо переселенець поновився у системі, на нього знову можуть чекати ті ж самі проблеми. На Кіровоградщині минулого року 17 осіб змушені були повернути собі соціальні виплати через помилки, а з початку цього року є вже десять звернень.

Олексій Гора, CBN