У Кропивницькому вирішували космічні завдання (ФОТО)

Перегляди: 1662

У Кропивницькому вперше пройшов відбірковий турнір  з робототехніки FIRST LEGO League-2019.

Він має гучний і бадьорий слоган - «Вперед на орбіту!», повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В Льотній академії НАУ свою кмітливість і креативність демонстрували 12 дитячих команд з Кіровоградської, Полтавської, Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської областей.

Хлопці і дівчата віком від 9 до 16 років доводили журі, що саме їх роботи, LEGO-моделі та інноваційні ідеї-стартапи найкращі і що на фінальні всеукраїнські змагання повинні поїхати саме вони.

В космічній тематиці «Вперед на орбіту!» треба було представити дослідження та ідеї для вирішення реальної проблеми. У номінації «Гра Роботів»  учасники проявляли навички в конструюванні роботів LEGO MINDSTORMS та їх програмуванні. Крім того, учасникам потрібно було продемонструвати основні цінності -  свою згуртованість та командний дух.

Міжнародна програма FIRST LEGO League відкрила 30-й сезон. Турнір об’єднує 98 країн світу та налічує до 40 000 учнівських команд, які займаються проектною інноваційною діяльністю з використанням сучасних технологій.

Цього року громадській організації Кластер «ІТ-Альянс 4.0» та Льотній академії НАУ вдалося долучити до турніру і Кропивницький.