У Кропивницькому студенти, що знайшли кам’яних баб, готуються до участі у міжнародній конференції

Перегляди: 1439

Члени проектної групи Інженерного коледжу Кропивницького готуються до участі у міжнародній конференції, яка відбудеться у квітні у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді України.

Про це CBN розповіла керівник краєзнавчо-пошукової організації «Ексампей» Ніна Бабанська.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її словами, студенти, працюють над двома проектами, пов’язаними зі знайденими ними в минулому році кеміобінськими стелами. Перший розробляється у напрямку екології і стосується самої знахідки та екологічної стежини «Володимирська балка» в Бобринецькому районі. До неї увійшли сама Володимирська балка, нерукотворне джерело, моноліти і кратери, залишки старовинних єврейських кладовищ, кургани, золотоносна балка.

В рамках другого проекту, над яким працюють студенти, вивчається той період, коли були з’явилися ідоли, і люди, які їх створили. Адже використання охри, створення стел з іхтіологічними рисами є свідченням того, що наші предки п’ять тисяч років тому вже мали міфологічну свідомість та шли шляхом розвитку духовності.

Крім того, на конкурс в Національному центрі аерокосмічної освіти молоді представлять колективну роботу по вивченню семи унікальний місць Кіровоградщини.

Нагадаємо, що в інженерному коледжі ЦНТУ за ініціативи його директора Миколи Сторожука створений «Lіve-інкубатор», в рамках якого функціонує дослідницька група з історії та краєзнавства. Під керівництвом Олександра Шевченка студенти наразі працюють ще над одним проектом, який стосується діяльності козаків на наших теренах. Дослідники кажуть, що саме козаки-характерники заснували поселення, яке зараз ми називаємо Кущівкою.

У січні у Кропивницькому відзначили переможців краєзнавчих експедицій