На Кіровоградщині підрядник намагався привласнити гроші на ремонті школи

Перегляди: 699

Прокуратура затвердила обвинувачення підряднику, якого підозрює у привласненні бюджетних коштів, призначених для ремонту школи.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За інформацією керівника Олександрійської місцевої прокуратури Ігоря Білоусова, мова йде про реконструкцію покрівлі школи у селі Голубієвичі Компаніївського району, яку в листопаді 2017 року робив підприємець з обласного центру.

У ході досудового розслідування встановили, що підрядник умисно завищив обсяг та вартість реконструкції через внесення недостовірних відомостей до актів виконаних будівельних робіт.

З місцевого бюджету виплатили 304 тисячі гривень, що підтверджено результатами судової будівельно-технічної експертизи. Підприємець привласнив гроші та у подальшому обернув їх в готівку і перерахував у майновий фонд юридичної особи.

Обвинувальний акт щодо чоловіка за ч. 4 ст. 191 (привласнення грошових коштів вчинене у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 1 ст. 209 (легалізація отриманих коштів здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України направили до суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини підряднику загрожує до восьми років позбавлення волі.