У Кропивницькому відкрилися дві персональні виставки художників (ФОТО)

Перегляди: 1211

У Кропивницькому відкрилися персональні виставки відомого дніпропетровського художника Олександра Василенка «Графіка. Живопис» та нашої землячки Марії Грім «Пленер».

У відділі мистецтв ОУНБ ім. Чижевського представлені більше 90 робіт творчого тандему, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Роботи виконані в різних техніках: пастель, акварель, гуаш, плоский друк, лінорит, олійний живопис та гравюра на картоні.

Як зазначив на відкритті вернісажу кропивницький художник і мистецтвознавець Андрій Надєждін, твори Олександра Василенка вирізняють кольорова насиченість, експресивність та внутрішня енергія.

«Зберігаючи ознаки реальності, гори, яри, степові та лісові простори під пензлем художника перетворюються на наповнені природними барвами мистецькі об'єкти», - зазначив мистецтвознавець у своєму відгуку на виставку.

На вернісажі представлені його твори з серій «Дніпровський яр», «Карпати», «Львів», «Місто», «Прага» та «Відень».

Роботи Марії Грім, за словами майстрині та педагога Лариси Кулініч, це зупинена мить, схоплена емоція, це неймовірне поглиблення в природу, її красу і велич.

Художниця представила на суд глядача картини з серій «Орільські правні», «Інівка», «Яри біля Дніпра», «Карпати» та «Прага».