У березні на Кіровоградщині видаватимуть житлові субсидії готівкою: порядок одержання

Перегляди: 899

Жителі Кіровоградської області, яким призначили субсидії з жовтня 2018 року, в березні отримають готівку для оплати житлово-комунальних послуг за лютий 2019-го.

Про це на прес-конференції, присвяченій змінам порядку виплати житлових субсидій, розповів начальник департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров сьогодні, 12 лютого, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Догаров зазначив, що всіх отримувачів субсидії у вигляді готівки розділили на дві групи: пенсіонерів і тих, хто працює. Люди похилого віку отримуватимуть готівку для оплати комунальних послуг через Пенсійний фонд разом з пенсіями. Ті ж, хто не є пенсіонерами, отримуватимуть кошти через Ощадбанк. Про перший транш вони дізнаються за допомогою поштового повідомлення. Треба буде піти в фінустанову, де відкриють рахунок, оформлять картку, на яку люди отримуватимуть кошти. У подальшому на телефон субсидіанта приходитиме SMS-повідомлення з інформацією про суму субсидії, рахунок та суму до сплати.

На початок цього року житлову субсидію отримувала третина домогосподарств області - 136,7 тисячі сімей. Середній розмір субсидії в опалювальний період становить 602,8 гривень на місяць. В минулому році Кіровоградщина на компенсацію витрат людей на послуги ЖКГ отримала 1 мільярд 156 мільйонів гривень.

На сьогодні в управліннях соцзахисту люди оформили 1098 нових звернень на отримання допомоги від держави на оплату комунальних послуг.