У Кропивницькому суд відмовив у позові про зупинення відрахування іноземних студентів

Перегляди: 3882

Сьогодні, 12 лютого, Ленінський районний суд відмовив у відкритті провадження в адміністративній справі за заявою народного депутата України Костянтина Яриніча про зупинення наказів щодо відрахування іноземних студентів з Донецького національного медичного університету.

Про це CBN поінформували в прес-службі суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З заявою про забезпечення адміністративного позову звернувся народний депутат України Яриніч Костянтин Володимирович щодо зупинення дій наказів Донецького національного медичного університету Міністерства охорони здоров’я України від 07.02.2019 №131-ст., №132-ст., №133-ст. про відрахування 850 студентів 1-3 курсів громадян інших держав у зв’язку з несвоєчасною або не в повному обсязі оплатою за навчання, до моменту вирішення справи по суті», - сказано у повідомленні.

Суд, вирішуючи питання про прийняття до розгляду заяви, дійшов висновку, що вона не підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства, а повинна розглядатися судом загальної юрисдикції у порядку, визначеному нормами Цивільного процесуального кодексу України.

Нагадаємо, народний депутат Костянтин Яриніч подав позов до Ленінського райсуду в Кропивницькому про зупинення наказів щодо відрахування іноземних студентів з Донецького національного медичного університету.

З університету відрахували 800 іноземних студентів першого, другого та третього курсів міжнародного медичного факультету.