У Кропивницькому відбувся черговий суд у справі жінки, яку обвинувачують у вбивстві доньки

Перегляди: 2976

Під час засідання в Кіровському районному суді Кропивницького заслухали покази постраждалої та адвоката матері загиблої Катерини Добродій Олени Добродій сьогодні, 12 лютого, передає кореспондент CBN.

Бабуся загиблої дівчинки - свекруха Олени Добродій - емоційно розповідала про біль втрати. Адвокат обвинуваченої Олександра Любович вказала на значні прорахунки слідства. На її думку, обвинувачення не має прямих доказів вини підсудної.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Олена Добродій заявила, що не пам'ятає подій тих днів, але впевнена, що доньку не вбивала.

Суд першої інстанціі завершив судовий розгляд по справі та перейшов до дебатів. Представники прокуратури та сторони підтримали свої попередні промови.

Бабуся Каті Добродій та прокурор вимагають примусового лікування, адже залишилася менша донька, яка ще може постраждати. Захист наполягає на відсутності прямих доказів.

Ухвалу в справі мають оголосити завтра, 13 лютого.

Нагадаємо, близько 10:00 8 грудня 2017 року 12-річна кропивничанка Катерина Добродій пішла нібито в школу з дому на вулиці Івана Богуна, 159 (Стара Балашівка), і не повернулася.

12 грудня поліцейські знайшли тіло Каті біля бази відпочинку «Рожевий слон» в Обознівці Кіровоградського району. Як повідомили згодом у поліції – зі слідами насильницької смерті, понад 70 ран. Правоохоронці порушили провадження за фактом умисного вбивства.

У злочині зізналася мати дівчинки. 13 грудня Олені Добродій офіційно оголосили про підозру.

У квітні 2018 року справу Олени Добродій направили до суду. Процесуальний керівник у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства дівчинки (п. 2, п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне убивство) затвердив клопотання про застосування щодо жінки примусових заходів медичного характеру.

Олексій Гора, CBN