Допомога поруч: в Устинівському районі відкрили сучасну амбулаторію (ФОТО)

Перегляди: 1633

У селі Криничуватка Устинівського району у рамках реалізації президентської програми «Сільська медицина» відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини сьогодні, 13 лютого.

Оцінив завершення будівництва голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найближча лікарня для жителів цього села – за 12 кілометрів, у районному центрі.

Окрім Криничуватки, отримувати медичну послугу в амбулаторії зможуть і жителі ще трьох сіл – Березуватки, Новокиївки і Лебединого. Між ними є транспортне сполучення.

Усього – понад 1300 жителів.

Потужність амбулаторії дозволяє прийняти 25 пацієнтів за зміну.

Вартість будівництва склала трохи більше 6 мільйонів гривень.

За типовим планом, амбулаторія має житло для лікаря. Також є реєстратура, маніпуляційний та оглядовий кабінети, кабінет щеплень, два кабінети лікаря загальної практики – сімейного лікаря, кімната для персоналу та підсобні приміщення.

Амбулаторія забезпечена санітарним автотранспортом. Для нього звели гараж.

У закладі вже працюють лікар-терапевт вищої категорії, фельдшер, старша і молодша медичні сестри. Пізніше амбулаторію доукомплектують водієм та двірником.

Амбулаторія має необхідне обладнання, яке закупили за кошти районного бюджету.

Територію навколо закладу облаштують із настанням сприятливих погодних умов.

Записатися на прийом можна у реєстратурі. У разі потреби хворих відправлятимуть на обстеження і лікування до районної лікарні або обласної.

«Філософія реформи сільської медицини, яку розпочав Президент Петро Порошенко, полягає в тому, щоб кожна людина, яка проживає у сільській місцевості, мала такий же доступ до медичної послуги, як і людина з міста. Для Кіровоградщини це надзвичайно важливо, адже 40% людей проживають у селах», – наголосив Сергій Кузьменко.