Кропивницькі танцюристи взяли участь у церемонії відкриття міжнародного турніру з тенісу (ФОТО)

Перегляди: 4175

Народний хореографічний ансамбль «Світанок» спільно з акробатичним балетом «Три з половиною» взяли участь у церемонії відкриття міжнародного жіночого турніру з тенісу серед жінок Qatar Total Open-2019, яка відбулася 11 лютого в місті Доха у Катарі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповів керівник акробатичного балету «Три з половиною» Єгор Похиленко, кропивничанами зацікавилися, переглянувши їхнє відео в Інтернеті: «Нашого відео дуже багато в Інтернеті. Саме таким чином нас знайшли адміністратори. Зв’язалися зі мною на початку, спитали, чи є у нас щось у народному стилі. За цим я вже звернувся до Максима Печененка – керівника "Світанку", ми з ним вирішили буквально за одну добу, що можемо поставити таку програму, яка потрібна там – на концерті в Катарі, і дали відповідь, що так, ми можемо дати народний блок».

Деякий час зайняли перемовини з організаторами, українська сторона пропонувала варіанти, інша – вирішувала, що якнайкраще впишеться у програму.

«До останнього моменту ми не знали летимо ми чи ні. І, я думаю, відповідь нам дали менше ніж за два тижні до вильоту, нам дали відповідь, що "хлопці, нам потрібна ваша група"», - зауважив Похиленко.

Із Кропивницького у Катар полетіла група з 18 осіб – 16 танцівників, адміністратор і костюмер-візажист.

Сторона, яка запрошувала, оплатила переліт, готель, платила зарплатню.

«Ми представляли кожну з країн своїм окремим специфічним танцем. Це були Німеччина, Чехія, Україна, Румунія – країни-учасниці. Мав ще бути Китай, але китайці не привезли свій колектив, а ми вже не змогли зробити Китай з нашими європейськими обличчями. Тому представляли ці країни», - розповів керівник ансамблю «Три з половиною».

Художній керівник народного хореографічного ансамблю «Світанок» НВО №25 Максим Печененко зізнається, що, почувши пропозицію від колеги про спільний виступ у Катарі, не йняв віри.

«Спочатку мені видалося, що це жарт якийсь, тому що, чесно кажучи, "Світанок" ще ніколи в таких заходах не брав участі. Ми знали, що нашу країну представляє Еліна Світоліна, і, звичайно, це так якось було нелегко, - сказав він. - Потрібно було зробити 20-хвилинну програму нон-стопом, без поклонів, без об’явок, без нічого. Нон-стоп представлення всіх країн, які пройшли в тотал-опен».

Для традиційного українського колективу такий формат - незвичний. Однак це був прекрасний досвід і для хореографів, і для танцівників.

«Ми спілкувалися з організаторами цього заходу, і вони сказали: "Ви не переживайте, якщо шейхи будуть сидіти і просто кивати головою, то це дуже добре ви танцюєте, ви їм сподобалися, оплески вони не готові нікому дарувати". Коли ми станцювали перший номер, один із шейхів піднявся і почав аплодувати. І потім кожен номер, перехід на наступну країну, й оплески в залі не згасали до середини наступного номеру. Будемо мати надію, що це був наш не останній візит туди», - підсумував Печененко.