Медзаклади Кропивницького готуються до другого етапу реформи

Перегляди: 1133

У Кропивницькому триває підготовча робота до реорганізації двох медичних закладів у комунальні некомерційні підприємства, повідомляє кореспондент CBN.

Мова йде про пологовий будинок з функціями перинатального центру ІІ рівня та лікарню швидкої медичної допомоги, чиє перетворення вчора, 12 лютого, підтримали члени виконавчого комітету міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як прокоментувала CBN ситуацію начальник міського управління охорони здоров'я Оксана Макарук, завдяки цьому перетворенню медзаклади отримують можливості, які мають усі суб’єкти господарювання в країні, наприклад, право підписувати контракти, користуватися власним рахунком та встановлювати рівень заробітної плати без прив’язки до тарифної сітки.

«Цей крок - одна з обов'язкових умов переведення закладів на новий механізм фінансування - оплату за медичну послугу, яку буде здійснювати Національна служба здоров'я», - розповіла Оксана Макарук.

Вона нагадала, що медичні заклади первинної ланки міста вже є комунальними некомерційними підприємствами і мають договори з НСЗ. Реорганізація закладів другого рівня - це підготовка до другого етапу медичної реформи, який передбачається в наступному році.

За її словами, пологовий будинок і лікарня швидкої допомоги отримають нові статути з новими умовами роботи та оплати праці, наявністю двох директорів - комерційного і медичного - та іншими змінами і доповненнями.

Нагадаємо, що центр первинної допомоги №1 Кропивницького – один з лідерів з отримання коштів від Нацслужби здоров’я.