У Кропивницькому підвищили тарифи на послуги підприємств, що виробляють альтернативну енергію

Перегляди: 882

У Кропивницькому змінили тарифи на послуги з централізованого опалення та виробництво теплової енергії для підприємств, що виробляються з альтернативних джерел.

На вчорашньому засіданні виконком міськради погодив збільшення тарифів для товариства з додатковою відповідальністю «Інтерресурси» та приватного підприємства «АВКУБІ», повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як нагадала заступник начальника управління економіки Тетяна Ломова, органи місцевого самоврядування встановлюють тарифи на теплову енергію, вироблену з альтернативних джерел, на рівні 90% від відповідного середньозваженого тарифу на енергію, вироблену з газу. У грудні цей тариф становив 1635,1 грн./Гкал, відповідно тариф на енергію з альтернативних джерел - 1471,6 грн. Норму споживання теплової енергії встановили на рівні 0,0294 Гкал/кв. м.

Тепер членам виконкому запропонували підвищити тариф до 43,2 грн за кв. м, за яким і будуть оплачувати тепло мешканці шести будинків на Новій Балашівці на вулицях Степняка-Кравчинського, Лесі Українки та Дарвіна. Причина збільшення тарифу з 37,7 грн за кв. м - зростання середньозваженого тарифу по області.

ПП «АВКУБІ» звернулося до управління економіки з пропозицією змінити тариф виробництво теплової енергії до 1547,9 грн./Гкал. Мова про котельну, яка опалює школу №15, що на Старій Балашівці пелетами.

Нагадаємо, що в листопаді ТДВ «Інтерресурси» встановило новий тариф на теплову енергію за обслуговування прокуратури, онкодиспансери, районного відділу поліції тощо.