У міськвиконкомі Кропивницького уточнили, хто має право на безкоштовний ТБ-тюнер

Перегляди: 993

У Кропивницькому затвердили порядок використання коштів, які передбачили у міському бюджеті, аби забезпечити самотніх жителів міста ТБ-тюнерами.

Питання вчора, 12 лютого, на своєму засіданні розглянули члени виконкому міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповіла CBN начальник управління соціальної підтримки населення міськради Юлія Вовк, у міському бюджеті на придбання ТБ-тюнерів передбачили 65 тисяч гривень.

На отримання ТБ-тюнера за кошти міського бюджету заяви написали вже 1167 кропивничан. Однак Юлія Вовк наголосила, що громада міста забезпечуватиме телеприставками лише самотніх людей, які не мають працездатних родичів, що їх утримують.

Згідно з прийнятим порядком, «телетюнерами забезпечуються одинокі особи (громадяни, що не мають працездатних родичів, зобов'язаних за законом їх утримувати), зареєстровані у місті Кропивницькому, середньомісячний сукупний дохід яких за останні шість календарних місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність».

Право на отримання телетюнера втратили ті кропивничани, які їх одержали у 2012 році в рамках держпрограми.

«Для того, щоб людина могла отримати телетюнер, їй потрібно звернутися з заявою на ім'я міського голови до відділу звернень громадян міськради. До заяви додається перелік відповідних документів. Ці заяви розглядатиме комісія, за результатами рішення якої видається розпорядження міського голови, - розповіла начальник управління соціальної підтримки населення міськради. - Зараз черга за затвердженням членів комісії, а потім шукатимемо постачальників».

Нагадаємо, торік Україна перейшла на цифрове телебачення.

Лара Гуріна, CBN