Нардеп прокоментував скасування наказу про відрахування студентів медуніверситету в Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 1643

У Донецькому національному медичному університеті скасували наказ про припинення навчання студентів-іноземців через несплату за навчання.

Про це сьогодні, 14 лютого, студентам навчального закладу повідомив народний депутат України Костянтин Яриніч.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У коментарі кореспонденту CBN він зазначив, що студенти потрапили у пастку, влаштовану кримінальними елементами. І це не тільки фірма контрактер ТОВ «Українські освітні послуги», а й представники керівництва закладу.

«Я не маю права оцінювати їхні дії - це робота слідства і суду, але моє бачення того, що відбулося, наступне: у процесі беруть участь дві сторони. Саме тому в понеділок був відсторонений від виконання своїх обов'язків ректор», - розповів Костянтин Яриніч.

Він зазначив, що був ризик того, що на посаду призначать проректора Хрипаченка, як прописано в статуті, але саме ця людина і видала скандальний наказ про відрахування студентів.

«Це б означало поміняти шило на мило. Нічого б не змінилося у можливості врегулювання ситуації», - вважає народний обранець.

За його словами, по поданню Міністерства охорони здоров'я виконуючим обов’язки ректора призначили Олександра Герасименка, якого «поважають і люблять в університеті, який користується незаперечним авторитетом у тих, хто там працює».

«Таким чином у нас з'явився час для вирішення усіх питань. Адже по факту договорів у студентів на руках немає, вони у контрактера. Але він теж відсутній. Якщо зараз депортують студентів, ніякої кримінальної відповідальності ніхто не понесе. Наше завдання - відновити статус-кво і не дати можливості знищити університет та нанести збитки міжнародному іміджу держави», - розповів Костянтин Яринич.

Треба розібратися з тим, як вийти з кризи, як буде працювати міжнародний факультет, як навчатимуться іноземні студенти і як оплачуватимуть своє навчання, вважає нардеп.

Своє бачення Костянтин Яриніч має намір донести до керівництва медуніверситету в Краматорську, куди завітає найближчим часом разом із групою юристів.

Лара Гуріна, CBN