ОСББ Кiровоградщини можуть долучитися до нового проекту з енергоефективностi

Перегляди: 801

У Кiровоградськiй областi стартує новий проект з енергоефективностi для ОСББ.

Про це йшла мова на засiданнi обласної ради з питань створення та забезпечення функцiонування ОСББ, повiдомляє CBN з посиланням на сайт ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив перший заступник очiльника областi Сергiй Коваленко, кiлькiсть ОСББ на Кiровоградщинi поступово зростає. Держава сприяє процесу об'єднання спiввласникiв будинкiв, оскiльки лише такий пiдхiд господарювання дає змогу створювати якiснi умови проживання для мешканцiв, орiєнтуючись виключно на їхнi бажання i потреби.

Вiн нагадав, що в областi успiшно дiє програма «теплих кредитiв». Наприклад, у минулому роцi з обласного бюджету ОСББ отримали 2,6 мiльйона гривень вiдшкодування за зазначеною програмою. Дiя програми триває, а до неї додається ще один проект, орiєнтований на впровадження енергоефективних рiшень.

Мова йде про проект ЄС/ПРООН «Об'єднання спiввласникiв багатоквартирних будинкiв для впровадження сталих енергоефективних рiшень» (HOUSES). За словами регiонального координатора ПРООН в областi Костянтина Камми, проект розрахований на два роки i впроваджуватиметься у тiснiй спiвпрацi з Фондом енергоефективностi та Мiжнародною фiнансовою корпорацiєю. З серединi 2019 року учасники проекту зможуть самостiйно залучати кошти на енергозберiгаючi заходи.

До проекту також можуть долучатися iнiцiативнi групи, якi прагнуть створити ОСББ, та ЖБК, якi мають на метi реорганiзуватися в ОСББ. Об'єднання спiввласникiв будинкiв зможуть реалiзувати енергоефективнi проекти, а в разi потреби отримати консультативну i тренiнгову допомогу щодо впровадження енергоефективних рiшень.

Нагадаємо, що у січні в Олександрії створили п’ять нових ОСББ.