У Кропивницькому злочинна група «розводила» людей на гроші

Перегляди: 2422

Група жителів Кропивницького виманювала у людей гроші, залучаючи їх до віртуальних проектів (так званих «фінансових пірамід»).

Про це йдеться в матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Шахраї приймали внески під приводом інвестицій у криптовалюту, управління фінансовими активами, надання інших фінансових послуг в Інтернеті.

Вони розмістили інформацію стосовно фіктивної інвестиційної діяльності компанії BritishBTC у соціальних мережах, для реалізації своїх намірів створили сайти.

Один із ошуканих – житель Кропивницького, якого ввели в оману за допомогою різноманітних онлайн-семінарів, тренінгів. Під психологічним впливом підозрюваних та за їх прямими вказівками він зареєстрував акаунт у компанії BritishBTC та під виглядом інвестицій вніс 15 000 доларів США. Згодом компанія припинила свою діяльність, та обіцяні відсотки від суми внеску й самі гроші потерпілий не отримав.

Безпосередньо на веб-ресурсі britishbtc.com зловмисники пропонували потенційним «інвесторам» різноманітні пакети - від 250 до 25000 доларів США, на які нібито будуть нараховуватись відсотки прибутковості.

Зловмисники через обмінники електронних валют виводили кошти «інвесторів» на банківські картки.

6 лютого Ленінський районний суд підтримав клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю. Ведеться слідство.

Ліля Кочерга, CBN.