Бібліотека імені Дмитра Чижевського відзначила 120-річний ювілей (ФОТО)

Перегляди: 2565

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського сьогодні, 15 лютого, відзначає 120 років з дня заснування.

Свою історію вона розпочала від першої Єлисаветградської громадської бібліотеки, яка відкрила двері у лютому 1899 року, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначила під час урочистого заходу директор ОУНБ Олена Гаращенко, фонд бібліотеки починався з 2,5 тисяч книг. Зараз до послуг користувачів близько 800 тисяч документів 43 мовами світу від манускриптів XV століття до сучасних видань на різних носіях інформації. А сайт бібліотеки в рік відвідують до 300 тисяч користувачів, які проглядають 700 тисяч сторінок. Щорічно бібліотека, завдяки підтримці обласної влади, поповнює свої фонди. За десять років вони збагатилися 106 тисячами видань.

Універсальна наукова бібліотека пропонує кропивничанам доступ до мережі Інтернет з зоною Wi-Fi, навчання комп'ютерній грамотності, вивчення англійської, німецької, польської мов, перегляд стрічок світового рівня у кіноклубі, творчі майстерні, послуги для людей з вадами зору в спеціалізованому центрі «ІнтерСвіт» та багато іншого.

«Саме в бібліотеці зберігається літопис історії нашого міста. Її особливістю було і є те, що вона завжди відповідала запитам часу. Так, в минулому році у бібліотеці відкрили відділ медичної літератури як відповідь на запит, коли в нашому місті почав працювати медичний університет. В планах - відкриття інформаційно-туристичного центру», - звернувся до присутніх перший заступник очільника області Сергій Коваленко.

Як зазначила заввідділом мистецтв Світлана Ушакова, обласна універсальна бібліотека нині перетворилася на сучасний медіа-центр, який має вагомий вплив на духовне і культурне життя Кропивницького і Кіровоградщини.