Для шахт Кіровоградщини затвердили збиткову ціну на уран

Перегляди: 1247

В ОДА вiдбулася нарада, на якiй обговорили проблемнi питання в роботi пiдприємств атомно-промислового комплексу Кiровоградщини.

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначило обласне керівництво, ДП «Схiд ГЗК» потребує державної пiдтримки, зокрема необхiдно профiнансувати добудову Новокостянтинiвської шахти, яка має потужний потенцiал видобутку уранової руди.

Генеральний директор ДП «Схiд ГЗК» Олександр Сорокiн поiнформував, що Нацiональна комiсiя, що здiйснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила цiну на готову уранову продукцiю на 2019 рiк у розмiрi 75 доларiв за кiлограм. Проте собiвартiсть видобутку урану на Iнгульськiй, Смолiнськiй та Новокостянтинiвськiй шахтах коливається вiд 79 до 143 доларiв за кiлограм.

Затверджена цiна є збитковою i не дає можливостi розвиватися. Через таку ситуацiю також постiйно створюється соцiальна напруга у районах дiяльностi шахт, адже це робочi мiсця для людей та надходження до бюджетiв усiх рiвнiв.

«Профiльне Мiнiстерство знає про проблемну ситуацiю у Кiровоградськiй областi i активно працює над вирiшенням цих питань. Звичайно, без вашої допомоги i пiдтримки зробити заходи, якi ми тут обговорили, буде важко, а тому дякую керiвництву регiону, ядерного концерну та державного пiдприємства за активну позицiю», - сказала заступник Мiнiстра енергетики та вугiльної промисловостi Юлiя Пiдкоморна.