На Кіровоградщині лише чверть будинків облаштовані пандусами

Перегляди: 839

На території Кіровоградщини лише чверть будинків, у яких проживають люди з вадами опорно-рухового апарату, обладнані пандусами і заїздами, повідомила начальниця управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова сьогодні, 18 лютого.

Станом на січень 2019 року облаштовані 119 будинків, що становить трохи більше 25% від потреби. Сходи і ліфти залишаються без технічних заходів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найкраще облаштована дорожня інфраструктура.

«Обладнано 577 пішохідних переходів, якими можуть самостійно пересуватися особи, які користуються колісними кріслами. Перехрестя вулиць, які знаходяться біля території проживання громадян із вадами зору, обладнані дорожніми знаками "Пішохідний перехід" із інформаційними табличками "Сліпі пішоходи". Спеціальними звуковими пристроями обладнані світлофори на дев’яти перехрестях у Кропивницькому і на двох у Олександрії», – розповіла Вікторія Кулікова.

Область має 65 автобусів, обладнаних спеціальними пристроями для перевезення людей із інвалідністю. Є і соціальний автобус для дітей у Кропивницькому.

Медичні заклади повністю облаштовані пандусами і кнопками виклику.

На парковках облаштовано 158 місць із спеціальною розміткою.