Понад 300 парафій УПЦ МП перейшли до ПЦУ

Перегляди: 954

320 парафій Московського патріархату вже перейшли до Православної Церкви України.

Цю цифру озвучив Президент Петро Порошенко під час подячного молебню на Франківщині, де він перебував із робочою поїздкою, повідомили CBN у прес-службі глави держави.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На подвір’ї Манявського монастиря зібралися кілька тисяч вірян, священники та військові капелани. Разом вони молилися за мир та єдність України.

«І після цього подивіться, що уже 320 парафій приєдналися до нашої церкви, - зазначив Порошенко. - П’ять з них - на Франківщині, на Прикарпатті. Давайте поаплодуємо цьому мудрому рішенню парафій і громад. Можу наголосити, що зараз за один місяць переходить більше парафій, ніж за попередні п’ять років».


15 грудня 2018 року в Софійському соборі Києва відбувся об’єднавчий собор. Перед собором самоліквідувалися Українська автокефальна православна церква та Українська православна церква Київського патріархату. Ієрархи цих церков за участі двох ієрархів Української православної церкви Московського патріархату створили Православну Церкву України. Шляхом голосування новим предстоятелем обрали Епіфанія з титулом Митрополит Київський і всієї України.

9 січня 2019 року всі єпископи на синоді Вселенського патріархату поставили свої підписи під Томосом – документом, який надав Православній Церкві України автокефалію.