У Кропивницькому триває виставка, присвячена гербу України (ФОТО)

Перегляди: 1454

У Кропивницькому триває виставка «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України».

Як розповіла CBN заввідділом мистецтв ОУНБ ім. Чижевського Світлана Ушакова, виставку підготував Український інститут національної пам`яті спільно з видавництвом «Родовід» із нагоди відзначення 100-річчя подій Української революції 1917 – 1921 років .

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Цілий рік, з 22 лютого, вона мандрує містами країни і нарешті приїхала до бібліотеки Чижевського у Кропивницький», - розповіла Світлана Ушакова.

За словами заввідділом мистецтв, виставка надає можливість відвідувачам і працівникам бібліотеки долучитися до історії створення державного герба України і «зрозуміти: чому і як тризуб став символом України».

Символ нашої держави ми кожного дня бачимо навколо нас, проте мало хто знає його творців, підкреслила заввідділом мистецтв.

«Це історія УНР, коли художники Кричевський і Нарбут на замовлення Грушевського створили проект. Вся історія герба - з 1918 року донині - відтворена тут», - розповіла Світлана Ушакова.

Вона зазначила, що більше про історію герба можна дізнатися з книги голови Українського геральдичного товариства Андрія Гречила «Наш герб. Українські символи від княжих часів до сьогодення».

Нагадаємо, бібліотека імені Дмитра Чижевського відзначила 120-річний ювілей.

Лара Гуріна, CBN