На Кіровоградщині до кінця березня всі новозбудовані сільські амбулаторії прийматимуть пацієнтів

Перегляди: 932

У рамках програми «Сільська медицина» на Кіровоградщині збудували десять об'єктів, а на восьми підрядники завершують роботи (у Знам'янському, Світловодському, Кропивницькому, Благовіщенському, Голованівському, Гайворонському та Новоукраїнському районах).

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Голова ОДА Сергій Кузьменко повідомив, що минулого тижня ознайомився з роботою новозбудованої сільської лікарської амбулаторії в селі Криничуватка Устинівського району. Кузьменко наголосив, що заклад повністю укомплектований медичним персоналом, зокрема при амбулаторії в квартирі для лікаря вже проживає терапевт.

«До кінця березня всі 18 сільських амбулаторій повинні відкрити двері для пацієнтів. Цей проект ми реалізовуємо спільно з головами райдержадміністрацій, тому ми повинні успішно його виконати», - сказав Сергій Кузьменко та поспілкувався в режимі онлайн з керівниками Голованівського і Світловодського районів щодо завершального етапу будівництва.

За словами голови Голованівської РДА Олега Голімбієвського, у селі Новосілка вже збудували приміщення амбулаторії, будівельники завершують внутрішні роботи. За сприятливих погодних умов виконають і благоустрій території. Паралельно закупили медичне обладнання для амбулаторії. Завершений об'єкт запланували здати до 15 березня.

Голова Світловодської райдержадміністрації Сергій Твердовський повідомив, що будівництво амбулаторії у селі Велика Скельова також на завершальному етапі. Орієнтовно за 10-12 днів підрядники закінчать роботи. Меблі та медичне обладнання для закладу вже закупили.

Голова облдержадміністрації доручив керівникам територій особисто контролювати графіки виконання робіт та вжити усіх необхідних заходів, щоб завершити будівельні роботи і ввести амбулаторії в експлуатацію згідно з запланованими термінами.