ОПОРА: на Кіровоградщині до відповідальності за порушення на виборах поки нікого не притягнули

Перегляди: 939

На Кіровоградщині представники Громадянської мережі ОПОРА зафіксували 27 фактів порушень виборчого законодавства.

Про це на прес-конференції в CBN, присвяченій попереднім підсумкам виборчої кампанії на Кіровоградщині, сьогодні, 19 лютого, розповіла координатор спостереження ОПОРИ за виборами в Кіровоградської області Зоя Лебідь.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона зазначила, що в активну фазу передвиборча кампанія вступила саме в лютому. Проте лише штаби трьох зареєстрованих кандидатів - Порошенка, Тимошенко та Ляшка - представлені в усіх районах області. Крім цих трьох кандидатів, передвиборчу активність демонструють команди Андрія Садового, Анатолія Гриценка, Валентина Наливайченка, Олександра Шевченка та Руслана Кошулинського.

Довірених осіб в усіх округах регіону мають сім кандидатів.

Наймасовішим порушенням виборчого законодавства активісти визнали відсутність вихідних даних на рекламних носіях та у друкованих виданнях. Такі «недопрацювання» у своїх передвиборчих кампаніях допускали дев'ять кандидатів.

За словами громадського омбудсмена від ОПОРИ в області Євгена Гурницького, на сьогодні до суду надіслали 32 протоколи про адмінпорушення, але частину з них направили на доопрацювання в поліцію, а за іншими провадження закрили. У більшості випадків причиною стали помилки в оформленні матеріалів справ. Тож поки що нікого до відповідальності за порушення законодавства на виборах президента України не притягнули.

З іншого боку, Зоя Лебідь зазначила: такого ще не було, щоб поліція так активно включилася у передвиборчий процес. 27 лютого представники ОПОРИ разом з поліцейськими проведуть спільні навчання.

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбудуться президентські вибори.